Ontdek het ideale formaat beker voor jouw bedrijf!

De dagen van “mag ik een zwarte koffie” zijn al lang voorbij. Vandaag de dag verwachten consumenten een hele reeks opties wanneer ze een café binnenstappen, van lattes en americanos tot chocolademelk en koude brouwsels.

Bij het kopen van koffie to go, heeft elk drankje een beker nodig dat bij de bestelling past. Voor een espresso is bijvoorbeeld een kleiner kopje nodig dan voor een flat white, die op zijn beurt weer een kleiner kopje nodig heeft dan een cappuccino of frappé.

Vraag je Gratis digitale proefdruk aan

Dit is niet alleen van cruciaal belang om de klant de best mogelijke ervaring te bieden, maar ook om verspilling tegen te gaan en de kosten te drukken.


Maar hoe werkt het dan op kantoor? Of als ik op een beurs ben?


Om jou te helpen niet te verdwalen in de verschillende maten en stijlen van papieren bekers, hebben wij een gids samengesteld hoe jij het perfecte formaat kartonnen bekers voor jouw bedrijf kunt kiezen.

De verschillende formaten koffiebekers met hoeveelheid ml:

100 ml - 4 oz – Espresso beker

Kleine bekers met karakter! De 100 ml beker is geschikt voor kleine hoeveelheden dranken en zijn ideaal voor korte, sterke Italiaanse koffies. Denk aan enkele of dubbele espresso en cortado’s. Ook worden deze kleine bekers vaak gebruikt proefsessies. Zelfs voor de allerkleinste beker bieden wij deksels aan, zo kun je ook deze beker to go gebruiken.

150 ml - 6 oz – de ultieme koffie beker voor populaire koffies

De meest populaire koffie in een nog beter formaat! De 150 ml beker maakt het namelijk mogelijk om de hipste koffies aan te bieden. Veel barista’s zijn dan ook overgegaan tot het gebruik van dit formaat in plaats van de 180 ml beker. Deze beker is namelijk lager en breder dan een 180 ml en past perfect bij de andere formaten. Ook is deze maat is erg populair voor evenementen zoals beurzen, salons en tentoonstellingen.

180 ml - 7.5 oz – de beker voor koffieautomaten

De 180 ml is de standaard koffiebeker. Water en koffie passen hier perfect in. Door de

standaard afmetingen van deze beker, past deze in de meeste koffieautomaten. Deze beker wordt vaak gebruikt bij sportclubs en in bedrijfskantines.

225 ml - 8 oz – de alleskunner

De 225 ml koffiebeker is de meest veelzijdige beker in ons assortiment. Alle dranken gaan erin, hij past onder ieder koffiezetapparaat en heeft de hoogste communicatiewaarde op social media. Extra veel ruimte voor jouw bedrukking, betekent extra aandacht voor jouw merk!

300 ml - 12 oz – de big brother

De 300 ml is de grootste beker in ons assortiment en wordt gebruikt voor de grotere hoeveelheden dranken. Perfect voor originele en smakelijke creaties, denk hierbij aan latte macchiato, Amerikaanse koffie, een warme chocomel; afgemaakt met slagroom en kleine marshmallows. Met dit formaat en jouw creativiteit kun je helemaal losgaan! Het is de grootste koffiebeker in ons assortiment en heeft dus de meeste ruimte voor jouw eigen logo.

Gebruikshoeveelheid VS volledige vulhoeveelheid

Veel bekers worden op de markt gebracht op basis van de ideale vulhoeveelheid in plaats van de werkelijke inhoud. Zo kan een beker van 180 ml tot de rand 200 ml bevatten, maar is het idealer om er 180 ml in te doen. Wil je er 200 ml in doen, dan kun je dus beter voor de 225 ml gaan! Dat betekent minder knoeien en een fijnere ervaring voor jezelf en jouw klant.

Wil jij weten hoe het precies zit met de maximale hoeveelheden? Dat zie je hieronder:

Straal luxe en comfort uit met de dubbelwandige beker

De 225 ml beker bieden wij ook als dubbelwandige beker aan. Dubbelwandige bekers hebben een iets andere constructie. Deze zijn gemaakt van twee lagen papier, waartussen lucht circuleert. De voordelen? Een beker die de warmte beter vasthoudt en een veel lagere buitentemperatuur.

Wij noemen dubbelwandige papieren bekers vaak de ‘comfort-optie’. De extra laag karton zorgt voor een aangenamere ervaring. De dubbelwandige bekers zijn namelijk eleganter, prettig om te dragen en zorgt voor een luxe uitstraling.

Onze ‘comfort-optie’ is ook ideaal als jouw klanten of gasten hun de drankjes langzaam opdrinken, omdat de isolerende luchtlaag de inhoud warm of juist koud houdt. Hiermee zorg je ervoor dat jouw jouw eigen gepersonaliseerde koffiebeker van CUPSZ nog langer te zien is!

Test de formaten zelf!

Ben je er toch niet helemaal uit? Vraag dan een proefpakket aan! Niets kan het gevoel van de bekers in je eigen handen vervangen!

Heb je nog meer vragen over het bedrukken van kartonnen koffiebekers? In onze uitgebreide kartonnen koffiebekers FAQ vind je antwoord op al je vragen.

Suitable for espressos and small tasting sessions to larger quantities of hot and cold drinks. Do you want to have coffee cups printed with your logo or message? Then you've come to the right place!

Questions about our disposables?

At CUPSZ we like to think along with you and we are always there for you. We provide packaging material with a logo or message that you are proud of!